x

Patina

Lørdag kl. 15.00

Det gik stærkt for PATINA. Fra at være en aktiv del af det sydende sydfynske musikmiljø i 2019 vok-sede de sig i 2020 til et af de mest markante nye navne på den danske scene. De havde hooks, stil-lede livets store spørgsmål, og deres udsolgte koncerter var eksplosioner af energi og melodi. Blandt kulminationerne var, at singlen ’Flammer Rammer’ blev den mest spillede sang det år på P3. Kort tid efter fulgte debutalbummet ’Drømmefanger’ som, trods pandemien, for alvor fik sendt gruppen ud på landets mange koncertsteder.

PATINA fik den modtagelse, de havde drømt om. Men i farten nåede de ikke at bearbejde alle ind-trykkene – endsige sætte ord på alt det usagte i en hæsblæsende tid. Det gjorde de derfor på grup-pens andet album ’Genstart’, som udkom i sommeren 2022. Sangene er ikke – som set så mange gange før – en klagesang om succesens bagsider. Det er en gruppe tætte venners forsøg på at kig-ge sig selv og hinanden i øjnene og skrive og spille sig selv og hinanden videre.

De otte sanges indestængte energi kaldte på at få den kollektive kraft frem, som har været et af PATINAs adelsmærker ved deres mange koncerter. De otte sange manifesterer derfor også yderli-gere dét der efterhånden er alment kendt omkring PATINA; at de er ét af landets allerbedste nye live-orkestre, hvis inderste DNA tvinger dem ud på landets festivalscener, hvor de kan se publikum i øjnene og mærke fællesskabet.