Hede Rytmer 27, 28, 29 Maj – 2021.

Live branchen i hele verden arbejder med konceptet ”Test & Fest”, hvor arrangementer med hegn omkring har mulighed for at ”lyn-teste” publikum ved indgangene, samt andre initiativer som kan sikre gennemførelse af sikre fester på trods af Corona stadig er at finde i samfundet.

Sundhedsmyndighederne i Danmark har flere gange udtalt at Coronaen er under kontrol, også selv om man ser flere smittede i takt med at man tester meget mere. Alle lærer undervejs og bliver dygtigere til at håndtere udfordringerne. Mange har behov for at der kommer gang i hjulene og ønsker deres ”sociale liv” tilbage. Indsatsen er enorm og eksperter verden over sætter alt ind på at finde løsninger. I det perspektiv er der stadig længe til Hede Rytmer 2021, hvorfor alt peger på at vi kan gennemføre, ligesom resten af landets festivaler forventer at gemmeføre.

Som arrangør tager vi selvfølgelig situationen yderst seriøst, og da der hverken er påbud eller begrænsende retningslinjer fra myndighederne, som indikerer noget andet, tyder det på at det er muligt at gennemføre i 2021. Planlægningen foregår i nært samråd med myndighederne, brancheorganisationen og alle de store festivaler i Danmark.

Hvis der ud over at ”lyn-teste” ved indgangen ”Test & Fest”, kommer krav om at inddele festivalpladsen i flere sektioner, har vi også en løsning på dette. Da vil Hede Rytmer blive afviklet på Cirkuspladsen. Vi vil gerne slå fast, at Indelukket er Hede Rytmer hjemsted og DNA! Mn hvis kravet er at det skal flyttes i 2021, er vi parate til det. Vi så i 2016 ved Danmarks Største vejfest at Cirkuspladsen kan danne rammen om en fantastisk fest. Desuden vil vi sikre at alle kan spritte af udvendigt såvel som indvendigt, og vil følge alle de retningslinjer der måtte komme, så vi kan feste sikkert sammen.


Nye navne i Musikprogrammet 2021

Vi har som lovet valgt at genbooke hele programmet fra 2020. Derudover har vi tilføjet to ekstra navne til programmet, som i forvejen var det program som havde flest navne på plakaten i nyere tid. Fredag har vi tilføjet Hugo Helmig og lørdag har vi tilføjet Jung. Hugo Helmig tog en pause af personlige årsager, men er nu tilbage for at genoptage karrieren, hvor han var på vej mod international succes i mange lande. Jung var de ikke klar til Festivaler da vi sidste spurgte på dem, i mellemtiden har de leveret endnu flere hits, og den udvikling forventer vi fortsætter frem mod 2021. Jung ligner et band som har en stor fremtid på den danske musikscene.

Vi har valgt at tilføje nyt til programmet for at ”takke” alle dem som har beholdt deres billetter, samt skabe lidt musikalsk nyhedsværdi når vi nu genåbner for salget af billetter til Hede Rytmer.

Musikprogram - Hede Rytmer 2021:

Lørdag: Johnny Madsen, Jung, Jacob Dinesen, Scarlet Pleasure, Benjamin Hav (Benal), Magtens Korridorer, Alphabeat.

Fredag: Hugo Helmig, Nicklas Sahl, Rasmus Bjerg (John Mogensen), Phlake, Queen Machine, Carpark North, Faustix.

Torsdag “Tribute Night”: The Boss (Bruce Springsteen), Dressed For Roxette, the Beatles Revival, Bryan Adams Tribute, Peter & De Andre Kopier (Kim Larsen), Die Herren (U2). Torsdag spiller lokale Atlas i alle pauserne i teltet på Hede Rytmer torvet.

I alt 20 koncerter og lokale Atlas i Hede Rytmer teltet, udgør det mest omfattende musikprogram i nyere tid.


Billetsalget er åbent - Klik her

Mere end 90% har valgt at holde deres billetter til de næste Hede Rytmer. De få som bad om refusion havde primært dagsbilletter. Derfor er vi stadig tæt på udsolgt for Partout og Festival-pakke.

Prisgaranti: Vi følger stadig de samme principper for billetsalg, at jo tidligere man køber billet, jo billigere.

Tæt på udsolgt. Som nævnt før har langt det fleste med Partout valgt at beholde deres billetter. Da salget lukkede ned forsalget 25% foran 2019, og 52% foran 2018. Derfor er vi stadig tæt på udsolgt hvad angår partoutbilletterne.

Din sikkerhed: Indtægterne fra fremtidigt billetsalg deponeres på en lukket konto, med garanti for at de som køber billetter vil kunne få pengene tilbage såfremt der imod forventning vil komme et nyt forbud i 2021. Dvs. samme mulighed som i år, pengene tilbage, eller behold billetten til de næste Hede Rytmer.


Økonomi:

Hede Rytmer var den første Festival som søgte om kompensation under ”arrangør-ordningen”, der gælder for det danske sports- og kulturliv. Som første ansøger blev ansøgningen gennemgået i mindste detalje, da det ville danne præcedens for hele den danske branche. Ansøgningen blev godkendt på alle punkter, med følgende ord: ”Ansøgningen var enormt gennemarbejdet og yderst veldokumenteret på et niveau de slet ikke havde forventet”. Sammenholdt med at over 90% har beholdt deres billetter, er økonomien i Hede Rytmer ikke blevet ramt af Coronaen. Vi takker derfor både Erhvervsstyrelsen for det lange og meget respektfulde forløb, og ikke mindst en kæmpe gigantisk tak til vort trofaste publikum for at støtte op om os i en vanskelig tid. Det varmer! Vi skulle også søge på vegne af vores kontraktslige samarbejdspartnere, som dermed også er kompenseret for deres tab. Det gælder bookere, artister, tekniske leverandører og andre kontraktlige samarbejdspartnere, som alle afhænger af sommerens festivaler. Heriblandt mange lokale leverandører og foreninger som led tab pga. det aflyste arrangement i 2020. Vi er stolte af at vi som en mellemstor festival har været med til at danne retningslinjer for branchen og samarbejdspartnere, som nu kan se mere positivt fremad.


Vi har savnet vores publikum

Vi har virkeligt savnet vores publikum i år. Vejret den sidste weekend i maj var ”som altid” helt fantastisk. Tre dage med skyfrit og 22-25 grader, sammenholdt med at vi var langt foran de tidligere år med billetsalget. Det havde uden tvivl skabt endnu en fantastisk fest. Vi har mødt mange positive tilkendegivelser fra folk, som har savnet byens traditionsrige festival, ja festivaler, koncerter og kulturlivet generelt. Samtidig oplevede vi en stor tilgang i sponsorer og samarbejdspartnere, som også alle havde set frem til årets store koncert-begivenhed. Alle har udvist stor sympati og forståelse. Alle har holdt fast, og glæder sig nu endnu mere til 2021.

Denne form for opbakning forpligter, og vi vil derfor gøre alt for at optimere på alle parametre til 2021. Vi ser derfor fremad med den største glæde til at skabe endnu en uforglemmelig festival sammen med jer alle i 2021.


Nye Initiativer: Silkeborg 175 års jubilæum og Danmarks Største Vejfest 5 års jubilæum.

Vi er langt fremme i planlægningen af endnu et arrangement i 2021. Det planlæggende arbejde har stået på siden 2019. Nyheden skulle være kommet i foråret, men Coronaen satte projektet på midlertidig pause.

Med udgangspunkt i ”Test & Fest” konceptet og nye procedurer for hvordan vi kan feste sammen i sikre omgivelser (så længe det foregår kontrolleret bag hegn), ser mulighederne meget lysere ud. Der arbejdes i hele verden på at branchen hurtigst muligt kan komme tilbage og skabe de gode oplevelser som mange har savnet i 2020.

Festen vil foregå på Cirkuspladsen, hvor der er masser af plads. Tidspunktet vil være ultimo juli eller ultimo august. Vi forventer at kunne præsentere program og åbne for billetsalget sidst i november, så der er noget til årets julegaver, især nu hvor en stor del af vores trofaste publikum har beholdt deres Hede Rytmer billetter til næste festival. Sidst vi festede på Cirkuspladsen var der knap 20.000, til Jubilæumsfesten forventes ca. 10.000 gæster som kan fejre jubilæet under sikre forhold.

Hede Rytmer er med i en arbejdsgruppe af private initiativer og lokale foreninger, som alle vil være med til at sætte ekstra kulør på Silkeborgs 175 års jubilæum. Disse inityiativer vil være spredt ud over hele 2021. Koncerten vil være én af begivenhederne for året og da det samtidig er 5 års Jubilæum for indvielse af Silkeborg Motorvejen/Danmarks Største Vejfest, var det en oplagt idé at slå disse to ting sammen til endnu en uforglemmelig fest på Cirkuspladsen.